Bozuk RAM Nasıl Anlaşılır?

Bozuk RAM Nasıl Anlaşılır

Bozuk RAM Nasıl Anlaşılır?

Bilgisayarlar performans açısından hızlı ve etkin sonuçlar elde etmeniz için özel olarak tasarlanır. Bazı durumlarda farklı nedenlerden dolayı bilgisayara ait donanım ve parçalarda bozulmalar meydana gelebilir. RAM gibi önemli donanımlar çeşitli nedenlere bağlı olarak bozulabilir. Hızlı ve kolay bir şekilde değiştirilebileceğiniz RAM’lerin bozulduğunu anlamak için kontrol edebileceğiniz bazı yöntemler vardır.

Bilgisayarınızdaki meydana gelen RAM sorunlarını anlayabilmeniz için bazı işaretleri takip etmeniz yeterli olacaktır. Bazı işaretler ise bariz bir şekilde karşınıza çıkarak RAM bozulmalarını kolayca anlamanızı sağlar. Özellikle bilgisayarınızda durduk yere çıkan mavi ekran hataları ile karşılaşıyorsanız RAM sorunları aklınıza gelmelidir.

Ani Kilitlenmeler

Birçok bilgisayar kullanıcısı ani bir kilitlenme sorunu yaşadığında nedenini merak eder. Genel olarak ani kilitlenmeler RAM ’in bozulduğunu ya da bozulmaya yakın olduğu düşüncesini doğurur. Ani kilitlenmelerin nedenini anlayabilmek için bazı yöntemler denemeniz gerekir. Öncelikle kilitlenmeler arasında bir tutarlılık olup olmadığını gözlemleyerek işe başlayabilirsiniz. Bu kilitlenmeler arasında bir tutarlılık bulunmuyorsa RAM’in bozulduğunu anlayabilirsiniz.

Hatalı RAM Miktarı

Bilgisayarınızı genel bir kontrolden geçirmek RAM sorunlarını kolayca fark etmenizin ilk adımı olacaktır. Bilgisayarınızdan Denetim Masası> Sistem Ekranları sekmesini açarak burada yüklü olan önemli verileri inceleyerek işe başlayabilirsiniz. Mevcut RAM değerlerinin düşük olması halinde sorunun varlığından emin olabilirsiniz.

Bozuk Veri Dosyaları

Bilgisayarda sıklıkla kullanılan bazı dosyalar ani bir şekilde hata verebilir ya da çalışmayabilir. Bunun yanı sıra söz konusu dosya hataları düzenli olarak tekrar edilebilir. Bilgisayarınızda bozuk dosya sorunu sürekli olarak kendini gösteriyorsa RAM bozulmasından söz etmek mümkündür. Sistem hatalarını ileri boyuta taşıyarak zamanla bilgisayarınızın hiç açılmadığını görebilirsiniz.  Bu durumda bilgisayarınızı yedekleyerek RAM değişimlerine başlayabilirsiniz.

Performans Düşüklüğü

Birçok bilgisayar kullanıcısı için performans düşüklüğü tatsız bir durum olarak bilinir. Böyle anlarda çoğunlukla RAM’le ilgili sorunlar akla gelir. Bilgisayarınızın açılış hızında yavaşlamalar meydana geliyorsa ve kullanım esnasında da yavaşlık dikkatinizi çekiyorsa RAM sorunları akla gelebilir. RAM kaynaklı performans düşüklüğünü onayladıktan sonra çözüm yollarını araştırabilirsiniz. Bilgisayarınıza uygun bir RAM tercih ederek sorunu çözümleyebilirsiniz.

https://vardata.com.tr/

Bu gönderiyi paylaş


    İletişim & Keşif