Ethernet Bağlantısı Nedir?
Ethernet bağlantısı bilgisayarlar arasında ki ağ bağlantısı kurmaya yarayan bir bağlantı türü olarak tanımlanabilmektedir. İki bilgisayar arasında bir ağ oluşumunu destekleyecek olan yönteme Ethernet adı verilmektedir. Bu bilgisayarların birbirine bağlanması için gereken karta da Ethernet kartı adı denmektedir. Ethernet nedir daha iyi kavrayabilmek için öncelikle yerel ağ alanı ne demektir öğrenmek gerekmektedir.
Yerel Ağ Alanı Nedir?
LAN olarak bilinen aslında geniş adı Local Area Network olan yerel ağ alanı iki veya daha fazla bilgisayarın, aynı durumda yazıcı, fax makinesi gibi cihazların çok uzak olmayan bir alanda birbirleri ile aralarındaki ağdır. Yerel Ağ Alanının kullanımında ki asıl amaç aynı ağ çerçevesi içerisinde bulunan bilgisayarlar arasında olan hızlı bir veri akışı ve periferik cihazları aynı anda yani ikili şekilde kullanmaktadır. Şuan günümüzde ki en çok kullanılan LAN teknolojilerinden biri de Ethernet bağlantısıdır. Ethernet dışında tabi ki daha başka üretilen teknolojiler de bulunmaktadır. Örneğin; Token Ring ve FDDI gibi… Ancak Ethernet daha çok tercih edilmektedir çünkü kıyasla daha ucuz ve işletim sistemi açısından daha kolay bir yapıya sahiptir.
Ethernet Bağlantısı Özellikleri Nelerdir?
Ağ aygıtı olarak nitelendirebileceğiniz aygıtların sahip oldukları veri paketlerinin nasıl tasarlanacağı ve iletim sağlayacağını açıklamaktadır. Bu sebeple diğer ağ alanındakiler tanıyabilir. Baktığınızda hem LAN hem de WAN ağlarında aynı şekilde çalışma kabiliyeti bulunmaktadır. Ataması oldukça basit olan bu teknolojik gelişimin üzerinden güç aktarımı da yapılabilmektedir. Bu şekilde bilgisayarlar arasında ağ bağlantısı gerçekleştirmek daha kolay hale gelmektedir.
Ethernet Çözümleri için : https://vardata.com.tr/urun/network-urunleri/
Ethernet Bağlantısı Nasıl Çalışır?
Ethernet bağlantısı paket ve çerçeve olarak bilinen iki iletim biriminden oluşmaktadır. Çerçeve yalnızca iletilen veri yükünü içeren bir pakete sahip değildir. Aynı zamanda; gönderen ve alıcı olarak fiziksel medya erişim kontrolü adreslerini, iletim problemleri hakkında bir saptama yapmak için hata düzeltme bilgilerini de içeren bir pakete sahiptir. Buna ek olarak ethernet kabloları farklı hızlara sahip olarak çalışmakta olan kablolarla ağ aygıtlarını uygun şekilde yönlendirici olarak adlandırılan cihazlara veya modemlere bağlamaktadır.